Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@11:48:11 GMT

چند نکته کلیدی در مورد انتخاب رشته کنکور

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۲۸۲۵

چند نکته کلیدی در مورد انتخاب رشته کنکور

علی احمدی  ضمن اشاره به اهمیت انتخاب رشته در زندگی هر فرد گفت: با انتخاب رشته مسیر زندگی افراد مشخص می‌شود و اولین مسئله‌ای که باید در انتخاب رشته به آن توجه شود آشنایی با رشته‌های پرمتقاضی است چرا که این رشته‌ها به دلیل بازار کار بهتر، پایگاه اجتماعی بالاتر و درآمد بیشتر طرفداران زیادتری نسبت به رشته‌های دیگر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به اینکه در رشته علوم تجربی رشته‌هایی مثل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی، فیزیوتراپی، اپتومتری، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، اتاق عمل، هوشبری، شنوایی سنجی، رادیولوژی و تغذیه از رشته‌های پرطرفدار هستند، ادامه داد: در ریاضی-فیزیک، رشته‌هایی نظیر مهندسی برق، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع و مهندسی معماری جزو رشته‌های پرطرفدار هستند و همچنین می‌توان مهندسی نفت و مهندسی شیمی را جزء رشته‌های پر متقاضی ریاضی نام برد.

این مشاوره تحصیلی با بیان اینکه سه رشته پرمتقاضی علوم انسانی حقوق، روانشناسی و حسابداری است و مدیریت بازرگانی نیز طرفدار‌های خوبی دارد، افزود: دومین نکته‌ای که داوطلبان برای انتخاب رشته باید در نظر بگیرند مسئله مهم علاقه است، تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که به رشته خود علاقه کمتری دارند در دانشگاه دچار افت تحصیلی می‌شوند و حتی ممکن است ترک تحصیل می‌کنند و یا اینکه رشته خود را تغییر دهند و همچنین دچار آسیب‌های روحی و روانی شوند؛ پس بهتر است قبل از انتخاب رشته در مورد رشته‌هایی که می‌خواهید انتخاب کنید اطلاعات کافی داشته باشید.

احمدی متذکر شد: علاقه را می‌توان به صورت یک طیف در نظر گرفت، کسی به یک رشته هیچ علاقه‌ای ندارد یا کمی علاقه دارد یا علاقه او متوسط یا زیاد یا خیلی زیاد است. در کلینیک‌های روانشناسی به کمک تست‌های خاصی می‌توانیم به داوطلبان کمک کنیم که متوجه شوند به چه رشته‌هایی علاقه‌مند هستند و چه رشته‌هایی را دوست ندارند؛ فقط داوطلبین به یاد داشته باشند اگر به رشته‌ای هیچ علاقه‌ای ندارند یا علاقه کمتری دارند آن‌ها را انتخاب نکنند یا جزو انتخاب‌های آخر قرار دهند.

وی با تاکید بر اینکه از جمله مسائل دیگری که باید برای انتخاب رشته به آن توجه بسیار کرد بازار کار است، بیان کرد: بازار کار مخصوصاً برای آقایان که بعداً سرپرست خانواده می‌شوند از اهمیت ویژه‌ه‌ای برخوردار است و اگر داوطلب بین دو رشته گیر افتاد که کدام را زودتر انتخاب کند، بهتر است رشته‌ای بازار کار خوبی دارد، ولی علاقه فرد به آن متوسط است را به یک رشته دیگر که بازا رکار خوبی ندارد، ولی علاقه فرد به آن رشته زیاد است، ترجیح دهد. البته باز هم تاکید می‌کنم اگر به رشته‌ای هیچ علاقه‌ای ندارید یا علاقه کمتری داردید بهتر است آن را انتخاب نکید چرا که ممکن است در آینده دچار آسیب‌های روحی یا افت تحصیلی شوید.

این مشاور تحصیلی ضمن اشاره به اینکه اگر داوطلبان قصد دارند سال آینده در کنکور شرکت کنند نباید به هیچ عنوان کد رشته‌های روزانه که قصد تحصیل در آن‌ها را ندارند، انتخاب کنند، توضیح داد: اگر متقاضیان رشته‌های روزانه در هر کجای ایران قبول شوند و نخواهند بروند سال دیگر از کنکور محروم می‌شوند. تجربه نشان داده است بسیاری از داوطلبانی که از حداکثر توانایی‌های خود استفاده نکرده‌اند و موفق به کسب رتبه دلخواه خود نشده‌اند و یک سال بعد از کنکور تلاش جدی و برنامه ریزی خوبی داشته‌اند، رتبه خوبی را کسب کرده‌اند و از این رو بهتر است اگر رشته‌ای را حس می‌کنید رتبه‌تان خوب نشده رشته‌هایی را که روزانه است و ممکن است قبول شوید را انتخاب نکنید.

احمدی اظهار کرد: یکی دیگر از مسائل مهم این است که داوطلبان فقط از مشاورین کمک بگیرند که در زمینه انتخاب رشته آموزش دیده اند و بهتر است داوطلبان از پایگاه‌های تعیین رشته در آموزش و پروش استفاده کنند، چون مشاورانی با تجربه و متخصصی دارند و همچنین توصیه می‌شود آن‌ها به حرف افراد غیرمتخصص گوش نکنند چرا که ممکن است تعیین رشته آن‌ها اشتباه شود.

وی عنوان کرد: داوطلبان اگر رشته‌های شهر‌های دیگر را انتخاب می‌کنند حتماً در نظر بگیرند که شرایط روحی و اقتصادی دارند که دور از شهر خود زندگی کنند و چه میزان ا به خانواده خود وابسته هستند؟ آیا می‌توانند خوابگاه را تحمل کنند؟ پس باید واقع بینانه انتخاب کنند و با خیال بافی رشته‌های شهر‌های دیگر را نزنند، چرا که ممکن است برخی افراد به علت وابستگی به خانواده و دوستان خود دچار بحران‌های روحی شدید شوند و درس را رها کنند، بنا براین اگر شهرستان‌ها را انتخاب می‌کنید شرایط زندگی در آن شهرستان را حتماً در نظر بگیرید که آیا می‌توانید تحمل کنید یا خیر.

این مشاور تحصیلی یادآورشد: یکی دیگر از مطالب دیگر که داوطلبین باید در نظر بگیرند و بسیار مهم است چیدمان رشته‌ها یا ترتیب چیدن آن‌ها است که کار بسیار سخت و تخصصی است و با توجه به این که چیدن رشته‌ها ساعت‌ها زمان می‌برد مشاورینی که در مراکز مشاوره کمک می‌کنند وقت ندارند این کار را انجام دهند و تنها توضیحاتی درباره این که چطور این رشته را بچینند به شما ارائه می‌دهند، یک فرمول کلی بیان می‌کنم برای این که دچار مشکل نشوید، رشته‌ای که چیده اید رشته بعدی را می‌خواهید انتخاب کنید از خود سوال کنید آیا رشته دومی را دوست دارم و به درد من می‌خورد یا رشته اولی؟ از اینجا می‌توانید ترتیب چیدن را درست کنید. ممکن است این کار زمان خیلی زیادی ببرد، ولی ارزش دارد، چون تعیین رشته صحیح‌تر می‌شود.

احمدی اضافه کرد: البته در چیدمان رشته‌ها می‌توانید از خانواده‌ها هم کمک بگیرید؛ برای مثال اگر رشته شماره ۹ را با رشته شماره ۱۰ را در نظر بگیرم، باید از خود بپرسم آیا رشته شماره ۹ برای من مناسب‌تر است؟ اهمیت بیشتری دارد؟ این طور می‌توان فهمید چیدن این رشته درست است یا خیر؟ شاید چند ساعتی وقت ببرد، ولی ارزش دارد. 

در آخر انتخاب رشته را در پیشنویس مرتب کنید و کد‌ها را با دقت یادداشت کنید و سپس در فرم انتخاب رشته نهایی پاکنویس کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: انتخاب رشته کنکور پارسی خبر انتخاب رشته رشته هایی بازار کار رشته ها رشته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۲۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت:متاسفانه در گذشته مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد و سیستم آموزشی به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان تنها به دنبال تست‌های کنکور بودند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مهدی کاظمی امروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه استانی خوزستان در محل تالار امام خامنه‌ای اهواز اظهار داشت: نقش تربیتی معلم در کنار نقش اصلی آن که آموزش‌دهنده علوم مختلف است بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه جذب معلم از جمله اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم است گفت:  در سال گذشته با تغییر رویکرد در جذب نیروی معلم تلاش شد تا افرادی که شایستگی و توانمندی تحصصی و حرفه‌ای به کار گرفته شوند.

کاظمی اظهار کرد: معلم اصلی‌ترین عنصر در نظام تربیت و تعلیم است و بدون این قشر فرهیخته این وزارتخانه دیگر معنایی ندارد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معلم در کنار آموزش درس در تعلیم مهارت‌های زندگی نیز بسیار اثر گذار است ادامه داد: نقش تربیتی معلم در کنار نقش اصلی آن که آموزش‌دهنده علوم مختلف است بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: دانش‌آموز از کلام و رفتار معلم تاثیر می‌گیرد و این تاثیرپذیری تا سال‌ها در ذهن دانش‌آموز باقی خواهد ماند.

امیدآفرینی در نسل نوجوان با کمک معلم

کاظمی با بیان اینکه امروز یکی از نیازهای مهم کشور امیدآفرینی در نسل نوجوان است اظهار کرد: امید آفرینی باید توسط معلمان انجام شود.

وی با بیان اینکه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد تاکید دولت است ادامه داد: در سند تحول بنیادین نیز بر امیدآفرینی در دانش‌آموزان از سوی معلم‌ها اشاره شده است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در دولت سیزدهم بر اجرای سند تحول به عنوان نقشه راه آموزش و پرورش بسیار تاکید می‌شود تصریح کرد: قطعا اجرای این سند محقق نمی‌شود مگر اینکه آثار آن را در مدارس ببینیم.

وی گفت: مدیران مدارس در اجرای این سند بسیار اثر گذار هستند چرا که مدیر مدرسه می‌تواند نقش هر کدام از معلمان را برای اجرای اهداف این سند محقق کند.

کاظمی تاکید کرد: مدیران مدارس نباید به مدیران اجرایی تبدیل شوند بلکه باید نقش آموزشی و راهبری را در مدارس داشته باشند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شاخص‌های دسترسی آموزشی و پوشش تحصیلی خوزستان وضعیت خوبی دارد اظهار کرد: اما متاسفانه آموزش و پرورش خوزستان در شاخص کیفیت نیاز به توجه و برنامه‌ریزی بیشتری دارد.

وی تاکید کرد: ارتقاء کیفیت آموزش باید به عنوان یکی از اصول بسیار مهم در آموزش و پرورش دنبال شود.

هدف اجرای طرح رتبه‌بندی ارتقای نظام تعلیم و تربیت است

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: توانمندسازی معلمان و نقش آن‌ها در امر آموزش و تربیت باید جدی‌تر دنبال شود.

وی گفت: ایجاد سوابق و سنجش تحصیلی در پایه‌های ششم و نهم نیز مدنظر این وزاتخانه است تا پایان هر پایه وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان بررسی شود.

کاظمی ادامه داد: متاسفانه در گذشته اطلاعات و رصد مناسبی از وضعیت آموزش استان‌ها نبود.

برگزاری امتحانات نهایی پایان هر مقطع تحصیلی

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی با مصوبه جدید برای ارزیابی هر مقطع برگزار می‌شود.

کاظمی تصریح کرد: متاسفانه در گذشته مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد و سیستم آموزشی به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان تنها به دنبال تست‌های کنکور بودند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمرکز بر یادگیری دانش‌آموزان است و بر اساس آموخته‌های طول سال تحصیلی در کنکور شرکت خواهد کرد.

کاظمی در ادامه با بیان اینکه یکی از نیازهای ضروری کشور مهارت آموزی است بیان کرد: نظام آموزشی باید به سمت مهارت‌آموزی حرکت کند و راه حل ایجاد اشتغال و توسعه تولید کشور با مهارت‌آموزی دانش آموزان رقم می‌خورد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از تمامی مسئولان، کارخانجات و شرکت‌های استان خواست تا برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزی پای کار بیایند.

کاظمی اظهار کرد: چهار درصد سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور ارتقا یافته و 213 هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی کشور افزوده شده است.

وی افزود: آیین‌نامه ملی تقویت وتوسعه مهارت‌آموزی قبل از هفته معلم در هیات دولت تصویب شد و نقش هر دستگاه در این آیین نامه مشخص شده است.

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • زمان انتشار نتایج اولیه کنکور ارشد و معرفی شدگان دکتری اعلام شد
  • جزئیات برگزاری مجدد کنکور ویژه داوطلبان سیل‌زده
  • مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد
  • فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از ۲۱ اردیبهشت
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • پاسخ به ۲۰ سوال کلیدی کنکوری ها درباره ایجاد سابقه‌تحصیلی و ترمیم نمره
  • ۶ شاخص کلیدی برای سنجش اکوسیستم‌های نوآوری
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • پاسور کلیدی والیبال، لیگ ملتها را از دست داد
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!