Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@06:19:36 GMT

امیدفروشی چند میلیونی به کنکوری‌ها

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۵۸۴۳

امیدفروشی چند میلیونی به کنکوری‌ها

روزنامه ایران مورخ ۷مهر۱۳۹۹ در گزارشی،‌ آورده است:  همین سختی انتخاب رشته موجب شده تا بسیاری از داوطلبان کنکور امیدشان به مشاوران کنکوری باشد که با وعده قبولی در بهترین دانشگاه‌های ایران تجارت پر سودی برای خودشان داشته باشند. در حقیقت این روزها، روزهای پراسترسی برای داوطلبان دانشگاه‌ها و روزهای پرسودی برای مشاوران کنکور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار تبلیغات هر کدامشان هم متفاوت‌تر از دیگری است. برخی به صورت آنلاین و با رقم‌های ٣٠٠ هزارتومانی مشاوره می‌دهند و عده‌ای دیگر هم که اسم و رسمی دارند حضوری و با رقم‌های یک میلیون تا یک میلیون و ٤٠٠ هزارتومانی مشاوره کنکور را انجام می دهند. تبلیغات مختلف مشاوران انتخاب رشته موجب شده تا بسیاری از داوطلبان کنکور که علاقه‌مند به دانشگاه‌های دولتی و رشته‌های خاص هستند، فریب حرف‌هایشان را بخورند و انتخاب رشته خود را در قبال پرداخت هزینه‌های کلان به‌دست آنها بسپارند. مشاورانی که ادعا می‌کنند که فرقی نمی‌کند داوطلب چه رتبه‌ای آورده است آنها با روش‌هایی خاص داوطلبان را وارد دانشگاه‌های معروف دولتی می‌کنند و به داوطلبانی که رتبه ٤٠ تا ٨٠ هزار آورده‌اند، می‌گویند: «قبولید. دانشگاه خوب هم قبول می‌شوید نگران نباشید.»
یکی از همین مشاوران که اسم و رسمی هم برای خودش بین داوطلبان کنکور به‌دست آورده در پوستری نوشته است که می دانید با رتبه ٥ هزار پزشکی دانشگاه روزانه، رتبه ٢٠ هزار در دانشگاه دولتی تهران و رتبه ١٨٣ هزار دانشگاه صنعتی شریف قبولی داده‌ایم. یا در تبلیغی دیگر برخی از مشاوران تأکید می‌کنند که تخصصی روی رتبه‌های بالا کار می‌کنند. خبرنگار «ایران» با دفتر  یکی از همین مشاوران تماس گرفته است. شخص پشت گوشی اعلام می‌کند: «ابتدا یک جلسه ٥ دقیقه‌ای با داوطلب برگزار می‌کنیم تا بدانیم که داوطلب چه دانشگاه و چه رشته‌ای را دوست دارد. انتخاب رشته اصلی ٢ ساعت طول می‌کشد این مسأله حساس است و باید با دقت تمام این مرحله را انجام دهیم خود آقای دکتر هم روی موضوع نظارت می‌کند. البته که تمام وقت آقای دکتر پر شده است. باید به مرکز مراجعه کنید و منتظر بمانید اگر وقت خالی داشتیم انتخاب رشته را انجام می‌دهیم.»
از او درباره روند انتخاب رشته می پرسم، می‌گوید:
«انتخاب رشته به سبک خود آقای دکتر انجام می‌شود. ایشان سبک خاصی را ثبت کرده اند شما اسم آقای دکتر را در اینترنت سرچ دهید می‌بینید که در نظام آموزشی چه جایگاهی دارند. فرآیند کار دستی است ما اصلاً با نرم‌افزار کار نمی‌کنیم. برای انتخاب رشته هم یک میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دریافت می‌کنیم.»
مؤسسه دیگری هم مدعی شده، که تخصص اصلی‌اش قبولی داوطلبان با رتبه‌های بالا است. منشی این مؤسسه به خبرنگار «ایران» می‌گوید: «ما جمعی از بهترین مشاوران کنکور را داریم و تخصص ما هم قبولی داوطلبان با رتبه‌های بالا است. حدود ١٠٠ داوطلب با رتبه‌های بالای ٢٠ هزار در دانشگاه‌های دولتی قبول شدند. ما رزومه افرادی که برای ما انتخاب رشته می‌کنند را به صورت فایل در اختیارتان می‌گذاریم و شما مشاورتان را انتخاب می‌کنید قیمت انتخاب رشته هم ٧٠٠ هزار تومان است.


درآمد ٦٠٠ میلیونی برخی از مشاوران کنکور
 ادعاهای مشاوران کنکور در حالی مطرح می‌شود که دبیر کارگروه آموزش دیدبان عدالت و شفافیت بارها درباره کلاهبرداری مشاوران کنکور هشدار داده است. هامون سبطی در این باره می‌گوید: «برخی از افرادی که انتخاب رشته می‌کنند، دیپلمه هستند. آنها بین یک تا دو میلیون تومان از داوطلبان می‌گیرند و معمولاً هم دروغ به خانواده‌ها می‌گویند. برخی مدعی هستند که با رتبه ٤٠ هزار تا ٨٠ هزار داوطلب را در رشته‌هایی قبول می‌کنند که نیازمند رتبه زیر ١٠ هزار است. این دروغ محض است و ما اسمش را «امید فروشی» به داوطلبان کنکور گذاشته‌ایم. چرا که دانش‌آموز چند روز امیدوار به قبولی در کنکور می‌شود و وقتی اعلام نتایج اصلی می‌شود تازه می‌فهمد که مؤسسه، امیدواری کاذب داده است.
او تأکید می‌کند: برخی‌ها ادعا می‌کنند که با رتبه ٤٠ هزار داوطلب را در رشته پرستاری قبول می‌کنند و حتی در رتبه ٦٠ هزار هم داوطلب می‌تواند مهندسی صنعتی شریف قبول شود واقعیت این است که با این رتبه‌ها در پردیس قشم یا پردیس کیش که زیر نظر دانشگاهی خاص است داوطلب قبول می‌شود اما چون اسمش پردیس دانشگاه مثلاً دانشگاه شریف است می‌گوید با این رتبه شریف یا تهران قبول شده است. ماجرا این است در آنجا ثبت نام کردن اصلاً نیازی به رتبه کنکور ندارد حتی اگر این دانش‌آموز رتبه‌اش ٤٠٠ هزار هم می بود می‌توانست در آنجا ثبت نام کند اما خانواده این را نمی‌داند.  
او درباره درآمد میلیاردی مؤسسات کنکور می‌گوید: در این چهار روزی که انتخاب رشته دانشگاهی است برخی از مشاوران تا ٦٠٠ میلیون هم درآمد دارند. ما این موضوع را به وزیر علوم هم گفته‌ایم و قرار بر این شد که در وزارت علوم مرکز یا نهادی تأسیس شود تا روی مؤسسات کنکور نظارت کنند.


مشاوران، امید غیرواقعی می‌فروشند
براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، ۱۷۵ هزار و ۸۴۹ داوطلب در رشته‌های مختلف با آزمون کنکور پذیرفته خواهند شد و رقابت جدی هم برای رشته‌ها و دانشگاه‌های پرطرفدار است. با این همه مشاوران کنکور در حالی هزینه ٣٠٠هزار تا یک میلیون و ٤٠٠ هزار تومانی را برای مشاوره اعلام می‌کنند که انتخاب رشته در پایگاه‌های انتخاب رشته آموزش و پرورش ١٦٠ هزار تومان و هزینه انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش هم ۱۰ هزار تومان است. فاطمه زرین‌آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش  کشور در این باره می‌گوید: ما در سایت سازمان سنجش انتخاب رشته مجازی را فعال کردیم. داوطلب مبلغ ١٠ هزارتومان واریز می‌کند و ما کارنامه داوطلب را بر اساس ظرفیت‌های امسال بررسی می‌کنیم. نمرات داوطلب را با حداقل نمرات سال گذشته تخمین می‌زنیم و احتمال قبولی او را اعلام می‌کنیم.
او درباره کلاهبرداری مؤسسات کنکور هشدار می‌دهد و می‌گوید: بسیاری از مشاوران، امید واهی به داوطلبان می‌فروشند. بسیاری از اعتراضات بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور خانواده‌ها هم به خاطر امیدفروشی به داوطلبان کنکور است؛ مشاوران به خانواده داوطلبان می‌گویند در رشته خاص قبول می‌شوند وقتی جواب نهایی می‌آید خانواده متوجه می‌شود که جواب نهایی مورد انتظارش نیست.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها دانشگاه تهران دانشجو کنکور انتخاب رشته

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران دانشجو کنکور انتخاب رشته دانشگاه تهران دانشجو کنکور انتخاب رشته اخبار کنکور داوطلبان کنکور مشاوران کنکور انتخاب رشته سازمان سنجش هزار تومان دانشگاه ها آقای دکتر یک میلیون رتبه ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۵۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»

به گزارش خبرآنلاین،«علی جعفریان» اظهار داشت: هنوز هیچ درمان قطعی برای جلوگیری و کنترل عارضه کبد چرب در ایران وجود ندارد.

ایلنا در خبری نوشت: وی با بیان اینکه امروزه دارو و تجهیزات پزشکی، چالش مهمی در حوزه پزشکی است، گفت: به دلیل تحریم‌ها و همچنین از نظر تامین منابع مالی مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. هر چند وقت، یک یا چند دارو کمیاب می‌شود؛ حتی داروی ایرانی که قبلا در کشور تولید می‌شد، اکنون به دلیل نبود مواد اولیه با مشکل تولید مواجه شده است. یکی از داروهای مهم و کاربردی در بخش پیوند «فیبرینوژن» است و متاسفانه از چندین ماه پیش موجودی نداشتیم و این مسئله به قیمت جان بیمار تمام می‌شود، چون اگر یک بیمار کبدی مشکل انعقادی داشته باشد و داروی فیبرینوژن در اختیار نداشته باشیم، خطر مرگ خواهد داشت.

جعفریان با تاکید بر اینکه داروی فیبرینوژن، جایگزین مناسب و موثری ندارد، گفت: داروی دیگر بازیلیکسیمب است که در بیماران پیوند کبد که نارسایی کلیه دارند کاربرد دارد. در راستای تامین این داروی مهم بارها با سازمان دارو و غذا مکاتبه شده، اما متاسفانه هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم، این در حالی است که مسئولان این موضوع حیاتی که با جان انسان‌ها گره خورده است را باید مهم قلمداد کنند و در اولویت بگذارند.

رییس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی افزود: متاسفانه ده سال است که نتوانستیم این دارو را در ایران تهیه کنیم و همیشه هم بهانه‌ای وجود دارد. این دارو با فناوری بالا تولید می‌شود و شاید تولید داخلی آن در ایران صرفه اقتصادی ندارد، چون حجم بالایی در کشور نیاز نداریم. گاهی اوقات متعاقب پیوند کبد به دلیل مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، کلیه‌ها نارسا می‌شود و کار به دیالیز و حتی مرگ می‌انجامد و اگر این دارو قبل از پیوند مصرف شود جلوی مرگ را خواهد گرفت.

جعفریان درباره امکان تهیه دارو از کشورهای همسایه گفت: زمانی که انسان‌ها، جان عزیزان خود را در خطر ببینند، با جان و دل برای درمان او دست به تلاش می‌زنند و گاهی داروی مورد نیاز را از کشورهای همسایه با هزینه گزاف تهیه می‌کنند، به طور نمونه بیماری بوده است که خانواده او توانستند، این دارو را از کشور ترکیه با قیمت ۶۰ میلیون تومان تهیه کند. در اینجا موضوعی که مطرح می‌شود، این است که همه‌ی بیماران از شرایط یکسانی برخوردار نیستند و توانایی مالی کافی برای خرید این دارو را از کشورهای دیگر ندارند، در این شرایط جان بیمار به خطر می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: اگر تجهیزات پزشکی مورد استفاده، خراب شود، الان من نمی‌دانم می‌توانیم مجدد تعمیر یا جایگزین آن را خریداری کنیم! یک دستگاه "اکارتور" داریم که برای باز کردن قفسه سینه جهت انجام پیوند کاربرد دارد و چندین سال پیش با قیمت یکصد بیست هزار دلار برای بیمارستان خریداری کردیم. این وسیله تا پنج سال پیش با همین قیمت در ایران موجود بود، ولی الان هرچه پیگیر آن هستیم پیدا نمی‌شود.

رییس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی ادامه داد: اگر دستگاه "ام. آر. آی" بیمارستان خراب شود با این تعرفه‌ها و مبالغ دریافتی، امکان تعمیر دشوار و خرید مجدد یا جایگزینی مقدور نخواهد بود. این دستگاه بعد از پنج شش سال استفاده، خراب خواهد شد و باید جایگزین شود؛ سوال من این است آیا در هنگام تعیین تعرفه‌ها چنین نکته‌ای مورد توجه قرار گرفته است؟ بی شک این تعرفه‌ها پوشش نمی‌دهد.

زمان انتظار برای پیوند کبد ۳ تا ۶ ماه است

جعفریان درباره صف انتظار پیوند کبد و در پاسخ به این سوال که آیا در این خصوص اولویت بندی وجود دارد؟ گفت: در حال حاضر، زمان انتظار برای پیوند کبد ۳ تا ۶ ماه است و بیمارانی که شرایط جسمی بدتری دارند، در اولویت عمل جراحی پیوند هستند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه گاهی ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد که کبد فرد تخریب شود و این روند در هر فرد متفاوت است، افزود: تعداد قابل توجهی از موارد نیاز به پیوند کبد، قابل پیشگیری است. رژیم غذایی ناسالم و فعالیت فیزیکی کم، شیوه مناسب زندگی نیست و خطر امراض قلب و عروق و کبد چرب را بالا می‌برد که عارضه بسیار خطرناکی است و البته روند ایجاد آن مزمن و طولانی خواهد بود.

وی تصریح کرد: کبد عضو مقاومی است و شاید سالیان سال به سمت تخریب پیش نرود، اما فردی که کبد چرب دارد، طی دراز مدت در معرض تخریب کبد است و بالارفتن آنزیم‌های کبدی «علامت مهم و زنگ خطر» برای این بیماری محسوب می‌شود.

جعفریان در خصوص پیوند کبد از دهنده زنده گفت: امکان چنین پیوندی برای کودکان وجود دارد و اغلب از والدین کبد دریافت می‌کنند، اما برای افراد بزرگسال نیازمند پیوند عموما از دهنده مرگ مغزی استفاده می‌شود.

رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه در پاسخ به سوالی درباره سن بیماران درگیر کبد چرب گفت: شاخص سن در درگیری این بیماری مطرح نیست، چرا که عامل اصلی در بیماری کبد چرب به تغذیه نادرست و نداشتن فعالیت فیزیکی برمی‌گردد.

وی با اشاره به مهم‌ترین دلایل ابتلا به بیماری کبد گفت: مهم‌ترین دلیل که بیماران کبد پیش از دچار شدن و رسیدن به این مرحله بحرانی اگر با آن آشنا بودند حتما دچار این بیماری سخت نمی‌شدند. از دلایل مهم که می‌توان گفت تغذیه ناسالم و رژیم‌های نادرست است. کبد چرب انتهای مسیر چاقی است و احتمال این بیماری در افراد چاق و مبتلا به دیابت بیشتر خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به فقدان انگیزه برای گرایش به رشته‌های پزشکی گفت: رشته‌های رزیدنتی چرا باید ظرفیت خالی داشته باشند؛ یک زمانی رقابت‌ها فوق العاده سخت و دشوار بود، ولی الان برخی رشته‌ها فاقد متقاضی است! تخصص‌های اطفال، طب داخلی، طب اورژانس و بیهوشی در بعضی سال‌های اخیر اصلا متقاضی نداشته است. وقتی طب اورژانس متقاضی ندارد در اصل آینده این رشته تعطیل است و افزایش ظرفیت پذیرش معنایی ندارد. در رشته‌های جراحی عمومی، نورولوژی (مغز و اعصاب)، کاردیولوژی (قلب و عروق) که از رشته‌های پر طرفدار است، امسال ظرفیت خالی داشتیم و متقاضی وجود نداشت.

او تاکید کرد: چالش جذب نیروی انسانی است و با این نسل جدیدی که داریم چالش‌ها عمیق‌تر خواهد شد. الان فلوشیپ جراحی عروق در دانشگاه‌های کشور با ظرفیت خالی روبرو شده و تمایلی به تحصیل در این رشته وجود ندارد! یعنی کشور به جراح عروق احتیاج ندارد؟ این رشته پر دردسر و پر زحمت با اورژانس زیاد، ولی با درآمد پایین است، چرا و با چه انگیزه یک پزشک باید به این رشته ورود کند، بجای آن با مدرک پزشکی عمومی خود به جراحی و مداخلات زیبایی گرایش پیدا می‌کند، چون بدون دغدغه و دردسر درآمد خوبی خواهد داشت. تا زمانی که هر چیزی در جایگاه خود قرار نگیرد، امکان مقابله و برخورد با رفتارهای غیر عرف و نا معمول در این حوزه برقرار نخواهد شد. راهی بجز تبعیت از مسیری که همه دنیا در آن قرار گرفتند و موفق شدن وجود ندارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903947

دیگر خبرها

  • زمان انتشار نتایج اولیه کنکور ارشد و معرفی شدگان دکتری اعلام شد
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • پاسخ به ۲۰ سوال کلیدی کنکوری ها درباره ایجاد سابقه‌تحصیلی و ترمیم نمره
  • آغاز ثبت‌نام پشت‌کنکوری‌های متقاضی «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • آغاز ثبت‌ نام پشت‌ کنکوری‌ ها برای «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  • شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد